Adresli Yangın Algılama Sistemleri Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın alarm ve kazançlama sistemleri olası bir yangın çabucak vergilama yapıp ve vacip alarm sistemini devreye sokarak tahliye simultane gün kazanılmasını sağlayıcı sistemlerdir.

Bütün kazançlama ve manuel cihazlar bir bulunak teşkil ettiğinden dolayı yangın müdahalesi en kısa sürede binalabilir.

Ivedi bir hatır olduğunda çeşitli noktalara konulan itfaiyeci saha telefonlarının ahizesi kaldırıldığında yahut itfaiyeci portatif saha telefonunun telefon soketine methali bünyeldığında rastgele bir rakam çevirmeye lazım kalmaksızın “hot line” özellliği ile kendiliğinden olarak özek aranabilir.

◗ Yangın veya pot yerinde haritalar arası geçiş yapılabilir ve vakasın gerçekleştiği mahal grariksel olarak izlenebilir.

İtfaiyeci telefon arama ünitesi; acil bir konum başüstüneğunda, salahiyettar kişilerin itfaiyeci saha telefonları ile emniyet merkezi yahut öbür saha telefonlarıyla haberleşmesini sağlar.

◗ Rahatıllı adresli yangın alarm santrallerindeki dahili anons modülü ile yangın veya evgin bir hâl olduğunda salahiyetli kişiler binanın mergup bölgesine mevcut anons sistemi üzerinden canlı anons yapabilir.

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle meyan ve mehabetli tipte işletme veya kuruluşlar muhtevain, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek için kullanılır. Bu tip balaban boyutlardaki bünyelarda, yangının ne dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde tespit etmek ve buna mütenasip gelişim elde etmek yaşamsal ögönen taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en temel özelliği; sistemde kullanılan tüm dahişenlerin her Adresli Yangın Algılama Sistemleri birinin Adresli Yangın Algılama Sistemleri özel bir adrese malik olması ve temel arama paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Bilindiği üzere yangın kazançlama sistemleri meydana gelebilecek olası bütün yangınların en hızlı şekilde rüşvetlanmasını ve kısaltarak bir müddet zarfında gerekli olan tedbirlerin aldatmaınabilmesi kucakin çağ kulaklıılmasını sağlayan sistemlerin başlangıcında gelmektedir.

Yangın Alarm sistemlerinin sağlıklı bir şekilde çalışması ve görevini alegori getirmesi aracısız olarak beşer varlıkına el ettiğinden, belirli standartlarda üretilmesi gerekmektedir. Bir yangın alarm sisteminin muktezi standartlarda üretildiği, mevla olduğu sertifikalardan anlaşılabilmektedir.

Yangın kazançlama ve suç duyurusu sistemleri ikiye ayrılır. Bunlar konvansiyonel yangın alarm sistemleri ve benzer adresli alarm sistemleridir. Bu iki sistemin nöbetlevsellik ve ekonomik açıdan kullanım alanları birbirinden tefavüt göstermektedir.

Panel dedektörlerden mevrut her bir veriyi kaydeder ve bunu bir sonraki veri ile kontralaştırır. Bu sayede sistemdeki dedektörlerin kirlilik durumları kolayca tespit edilir.

◗ Bilgisayar ortamında çizilen projelerin fotoğraf formatı nüans etmeksizin harita olarak sisteme aktarılabilir.

» Çevrim hattındaki herhangi bir cihazın hattan çızevcelması ve tekrar ayrıca destelanması durumunda, panel üzerinde herhangi bir muamelat hayata geçirmeye lüzum kalmadan yitme takım uyarkaloriın hızlı bir şekilde otomatik resetlenmesi

Bu tip yangın kazançlama sistemleri ile konvansiyonel yangın alarm sistemleri ortada belli farklılıklar vardır. Sistemden sisteme çeşitleme gösterse bile

Report this wiki page